Tuesday, May 26, 2009

! R3SIP3 M454K4NKU !


Hari ini,parents aku balik lambat dari kerja,so aku sebagai abg kene la buat sesuatu
adik bongsu aku lapar...tp mak aku x blk lg,
jam dah pukul 4 dah..
aku kene masak sesuatu ni..
Thinking.......



Id3a ini timbul tibe2 jer dlm kepala aku,
ok resipi ni di namakan Secret R3cipe...
huhu..by Chef @ridee



Bahan-bahan yg diperlukan ialah :-

1.Bawang merah = 7 ulas
2. Bawang Putih = 8 ulas
3.Halia = secukupnya
4.Serai = 3 btg
5.Lada burung @ merah = 10
6.Kunyit = secukupnya
Bahan-bahan ni dikisar selama beberapa minit...


Seterusnya ialah....
1.Ayam dipotong sesuka hati..
2. Campurkan dengan garam
3.Masukkan sedikit Aji-No-Moto
4. Perapkan ayam tersebut....



Kemudian.....
Panaskan minyak di dalam periuk
Tumiskan bahan-bahan yg dikisar td
Selepas beberapa minit...
Masukkan ketulan ayam ke dalam periuk..
Masukkan santan
Kemudian tunggu hingga ayam masak...


Sekarang dah siap!!!!!


To all my readers,cubelah masakan aku ni sedap tau
Kepada OVC students yg pandai memasak..
Cubelah masakan malaysia ni....SEDAP!!!
So,sape2 nak makan free dtg ke umah aku kayh!


Sekian sahaja resipi dariku...

Selamat Mencub3.....




2 comments:

nur nina said...

secret recipe??
pergh!!~
masakanku pun xde name.. haha..

# @RIDEE # said...

haha...actly main campak2 jer bahan2 masakan tu...dh jadik x tau la plak nk letak nama aper..huhu..

 

designer : anniebluesky : www.bloggeruniversity.blogspot.com